Kevät tulee ja lumet sulaa, minkä takia olenkin käyttänyt viime viikkoina usein kumisaappaita. Mulla ei ole mitään erityisen söpöjä karkkivärisiä Hai-saappaita, joten en käytä kumppareita, siksi että ne olisivat in ja ihanat, vaan koska saappaissa voi oikeasti nauttia keväästä. Kyllä aikuisiälläkin saa pompata lätäkköön ja potkia jäätä ja lumisohjoa hajalle. Suosittelen ihan kaikille.

Lukioaikoina jonain kaatosadepäivänä, kun mulla oli kumisaappaat (jotka ei vielä olleet in) ja äidin vanha 70-lukulainen pitkä sadetakki, kaverit sanoivat: "Et sä voi olla noin käytännöllinen".  Se oli syksyä. Syyssääkin on ihan tunnelmallinen, kunhan osaa varustautua. Sadetakkini on siis äidin peruja. Saappaani taas on ostetuttu yläasteikäisenä. Vihreät nokialaiset. Ne on ihan kivat. Vaikkakin väri on joistain kohdista lähtenyt. Tärpättiä tippunut aikoinaan. Haluaisin jotkut vielä söpömmät saappaat, mutta ei uusia vaan voi hankkia ennen kuin vanhoista tulee vesi läpi.

Kurahousuja ei sentään mullakaa  vielä ole (tai on, muttei kaupunkikäytössä). Muistan päiväkoti-iästä sellaisen ajan kun sanottiin parin kaverin kanssa opettajalle, ettei suostuta pistämään kurahouduja (nehän oli oikeesti aika epämukavat), ettei tarvita niitä, koska ollaan jo isoja tyttöjä ja osataan olla sotkematta. Saatiin sitten tahtomme läpi, mutta meille muistuteltiin, että sitten ei saa leikkiä lätäköissä. Pihalla sitten kärvisteltiin tylsyydessä, kun piti vaan seisoskella ja olla sivistyneesti. Eikös sitä niin sanota, että tyhmästä päästä kärsii koko kroppa. Ohjaajilta aika hyvää kasvatusta kyllä tällaisille jääräpäille.

Tosin vieläkin olen samanlainen. Ohjeita en suostu kuuntelemaan, vaan täytyy itse hakata sitä päätä seinään. Kandin tekoonkin liittyy tällaista jääräpäisyyttä. Ei voinut tehdä helpoimman kautta, vaikka kuinka kehotettiin.