Miten kaksi peräkkäistä viikonloppua, voivatkaan olla niin erilaisia. Tai tarkemmin kaksi peräkkäistä perjantaita. Edellisenä olin juuri saapunut kaverin luokse Tukholmaan. Tämä ollessa töissä kiersin kaikki lempipaikkojani, kauppoja, katuja, kirkkoja... ja join monta soijalattea. Illalla mentiin sitten yhdessä syömään ja juteltiin tyttöjen juttuja. Ja tieto siitä, että tätä kivaa yhdessäoloa ihanassa kaupungissa olisi edessä useampi päivä.

Viime perjantaina sitten sijaistelin yläasteella. Usein sijaisena on ihan kivaakin, mutta nyt tottumatta erityisesti kaksoistunnillinen luokkaa, jolla oli vain pari tyttö oli vähän liikaa. Luokallinen testosteroonilta haisevia, metelöiviä ja huomiota kaipaavia teinipoikia sai niskat jumiin ja pään kaipaamaan omaa rauhaa. Muistui mieleen myös se, etten tullut toimeen teinien kanssa edes ollessani itse sellainen. ("Vilken jävla lögn att det ska vara ens bästa tid", niinkuin Säkert! laulaa. " Tack, kärä år som går, tack kära dagar som lägger en paus mellan nu och då")

Päivän päätteeksi sain sitten vielä työhaastattelun jälkeisen kiitos, mutta ei kiitos puhelun. Oma muka pirteä ääni koittaa sanoa jotain: No kiva kun soititte kuitenkin. Hyvää jatkoa. Toisesta päästä: Ehkä tavataan muissa yhteyksissä joskus. Hei hei ja puhelin kiinni.

Hiukanko oli päivän päätteeksi sellainen olo, ettei musta ole yhtään mihinkään.

Vihaan kenkien ostamista, mutta päivän jälkeen lähdin vielä kiertelemään kenkäkauppoja toivossa löytää syyskengät. Jopa se tuntui kivalta. Rahatilanne ei kuitenkaan antanut periksi vaikka parit sopivat kengät kerrankin löytyi.

Nyt on alkamassa syksy ja opinnot. Töitä ei taaskaan löytynyt. Hakemuksia lähettelin montamonta ja parissa haastattelussakin kävin. Teen syksyn taas liikaa kursseja, pyörin liikaa ainejärjestötoiminnassa ja olen vailla työtä, vailla rahaa ja vailla niin vaikka mitä. Opinto-oikeutta on vielä ja opiskeltavaa maailmassa riittää. Rakastan opiskelua ja yleensä rakastan syksyä. Ehken vain ole vielä tarpeeksi ymmärtänyt, että syksy on täällä taas. Välkommen.