Otsikossa kävi kämmi. Kuulostaa, että olisi raskaana. En kuitenkaan halua poistaa otsikkoa vaikka kysymys ei ole mistään alapäänjutuista vaan meemistä. Syyskuun 15. päivä Stazzy jätti blogiini syksyisen musameemin, jonka nyt teen hiukkaisen myöhässä.

"Tämän syksyn parhaat biisit, jotka saavat olla joko täysin tuoreita tai mahdollisesti vanhempia tapauksia. Postaa siis lista näistä viidestä tämän hetken lempparilaulusta blogiisi ja haasta sitten viisi muuta bloggaajaa samaan!"

Tähän siis yritän nyt luoda listan biiseistä, jotka ovat, ei ehkä niinkään tämän hetken lempibiisejä, vaan jotenkin tähän syksyyn istuvia. Vaikeutta tuottaa ehkä se, että ois helppo listata kessän biisejä, mutta tää syksy, hmm. Niin ja viis biisiä on tietty aika vähän.

1. Happoradio - Che Guevara
En yleensä diggaa lainkaan Happoradiota, vaan sen biisit lähinnä ärsyttävät, mutta tämä biisi on istunut tämän syksyn tunnetiloihin paremmin kuin hyvin.

2. Autisterna - Himmelen
Ostin Autistien  Sista Scenen -levyn kesällä Ruotsista, mutten oikeastaan kuunnellut sitä, siellä hirveän paljon. Kesään kuuluivat erilaiset biisit. Nyt olen todella löytänyt tuon levyn. Se on aika alakuloinen ja vaikka siinä lähinnä muistellaan vanhoja ystäviä, se on jotenkin myös eteenpäinsuuntaava. Huolellista ja mahtavaa työtä. Biisiä oli vaikea valita, mutta avausraita Himmelen on kyllä yksi suosikeista. "Du var nästan en kärlek, nästan en bror, en vän som jag har tappat bort".

3. Cut Copy - Hearts on fire
Kun kuulin tämän biisin radiosta ensimmäistä kertaa ihmettelin, että onkos Le Sport muka tehnyt uutta musiikkia. Senhän pitäis ola kuopattu proggis. Cut copy kuulostaa kovin samanlaiselta. Mainio kipale. Olen jotenkin salakavalasti alkanut tykätä myös tällaisista teknopoppailujutuista tai miksi kukakin tätä haluaa nimittää, mä olen vähän huono tämän sorttisessa lajittelussa.

4. Sahara Hot Nights - Loneliest City

5. Kristian Anttila - Smutser
Mietin tätä vikaa biisiä tosi pitkään. The Curen Friday I´m love oli aika vahvoilla, mutta sitten päädyin menevään Smutseriin. Anttilan levyä en omista, joten jos jotain biisiä jaksaa useaan otteeseen kuunnella tuubista, on sen pakko kuulua myös tähän listaan.

+ Vaikka lista on aika  ruotsalaispainotteinen, niin pakko vielä mainita yksi. Tätä levyä olen himoinnut ja nyt kun olen pk-seudulle menossa, ajattelin, että voisin käydä levykauppa äxässä onhan, levykauppailu kivempaa kuin netistä tilaaminen. The horror the horror on loistava.